Doktorët kërkojnë ndalimin e përdorimit të Ibuprofenit mbi 40-vjeç – arsyeja

Doktorët kërkojnë ndalimin e përdorimit të Ibuprofenit mbi 40-vjeç – arsyeja

Në ditët e sotme shumë njerëz përdorin në jo pak raste ibuprofenin, në të gjitha markat tregtare të tij, për të shpëtuar nga dhimbjet e kokës, kyçeve, kurrizit, apo çdo lloj dhimbje tjetër.

Edhe pse është një zgjidhje e shpejtë edhe praktike, ajo vjen me efekte jo të vogla anësore.

Ndaj doktorët gjithnjë e më shumë, po apelojnë për reduktimin e konsumit të këtyre medikamenteve dhe gjetjen e zgjidhjeve alternative.

Agjencia federale amerikane e shëndetit ‘Food and Drug Administration’ (FDA) ka paralajmëruar se përdorimi i ibuprofenit rrit mundësitë e atakut kardiak. Veçanërisht tek të rriturit mbi moshën 40 vjeç.

Rreziku është edhe më i lartë tek personat që marrin edhe aspirinë gjatë kohës që trajtohen me ibuprofen.

Efektet e tjera anësore janë nga dementia, rritja e presionit të gjakut, anemia, artriti, dështimet spontane, etj.

Më poshtë linku i plotë parlajmërues i FDA

https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-warns-using-type-pain-and-fever-medication-second-half-pregnancy-could-lead-complications

https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-warns-using-type-pain-and-fever-medication-second-half-pregnancy-could-lead-complications
Ndani me miqtë tuaj:Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial