Dyqanet që duam

Bukë e Zezë, Pa Ngjyrues Artificialë

Bukë e Zezë, Pa Ngjyrues Artificialë

Prej kohësh në Shqipëri ka një dilemë të madhe: buka e zezë është natyralisht e tillë, apo ka ngjyrues artificialë që e bëjnë të duket e tillë? Për të ulur pak debatin që gëlon shpesh në tavolina të ndryshme, duhet kuptuar që buka e zezë […]

Një Çokollatë e Zezë për Ëmbëlsirë

Një Çokollatë e Zezë për Ëmbëlsirë

Nëse nuk arrini dot ti rezistoni një gjëje të ëmbël gjatë ditës apo veçanërisht pas vakteve, ka një zgjidhje të shëndetshme. Konsumoni një çokollatë të zezë. Idealja do të ishte që të përmbajë mbi 70% kakao. Sigurisht që ka edhe alternativa të tjera si frutat […]

Ushqime organike, çfarë duhet të dimë

Ushqime organike, çfarë duhet të dimë

‘Bio’ apo ‘Organike’? Çfarë ndryshimi ka? Të dyja janë sinonime të njëra-tjetrës dhe i referohen ushqimeve që nuk trajtohen me kimikate, nuk ndryshohen gjenetikisht, por rriten natyralisht sipas standardeve të përcaktuara që ndihmojnë dhe nuk dëmtojnë shëndetin e konsumatorit. Të dyja këto fjalë janë përfshirë […]

Si të dallojmë një bukë të shëndetshme

Si të dallojmë një bukë të shëndetshme

Buka është një nga përbërësit kryesore në dietën tonë ushqimore dhe prandaj cilësia e saj është mjaft e rëndësishme. Pamja e parë me të cilën përballesh në një dyqan buke është larmishmëria e madhe e llojeve që ofrohen. Bukë e zezë, e bardhë, me fara, […]


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial