Stërvitje

Stërvitje në Shtëpi apo Palestër, Cila Është më Efektive?

Stërvitje në Shtëpi apo Palestër, Cila Është më Efektive?

Të gjithëve na ka shkuar në mend kjo pyetje, të paktën një herë në jetë. Dita e ngarkuar e punës, familja, detyrimet, etj gjithnjë të bëjnë të mendosh për një rrugë të shkurtër (disa ushtrime në shtëpi), që në fund del se nuk është një […]

Si të Çlironi Damarët e Ngrirë të Shpatullave dhe Qafës

Si të Çlironi Damarët e Ngrirë të Shpatullave dhe Qafës

Jemi në pranverë, stina tipike e paqëndrueshme ku dielli mashtrues zëvendësohet shumë shpejt nga erëra që të kthejnë brenda pak çastesh pas në stinën e dimrit. Është stina tipike e dhembjeve të qafës, ngrirjes së damarëve dhe ftohjeve të ndryshme. Ngrirja e shpatullës ose të […]

Ushtrimet që Zgjasin Jetën

Ushtrimet që Zgjasin Jetën

Prej dekadash është provuar se aktiviteti fizik përmirëson ndjeshëm shëndetin, forcon kockat, ndryshon humorin dhe ju mbron nga sëmundjet kronike dhe ato të zemrës. Nëse nuk dini se si të nisni një aktivitet fizik, po ju japim disa hapa të thjeshtë se si të dilni […]

Rrit Mirëqenien – Një Tjetër Arsye Pse të Bëni Yoga

Rrit Mirëqenien – Një Tjetër Arsye Pse të Bëni Yoga

Aftësia që ka yoga për të përmirësuar anën fizike dhe mendore janë arsyet kryesore pse duhet ta provoni patjetër atë. Ndryshimet do t’i vini re menjëherë, që në klasat e para pasi do të flini më mirë, do të ndiheni më energjikë, do të humbni […]

Mrekullia e Yogës

Mrekullia e Yogës

Yoga është lëvizje e mendjes dhe e trupit, kontroll i frymëmarrjes dhe përqendrimit. Krahasuar me format e tjera të njohura të “stërvitjes”, yoga është më holistike në natyrë, sepse kombinon lëvizjen fizike me teknikat e kontrolluara të frymëmarrjes. Për t’ju përshtatur çdokujt, ekziston një yoga […]

Humbni Peshë duke Ecur

Humbni Peshë duke Ecur

Nëse keni vendosur të hiqni disa kilogramë, por nuk jeni tipi i duhur për dieta strikte dhe stërvitje rigoroze, niseni me një ecje. Është mënyra më e mirë për të përqafuar një mënyrë më të shëndetshme jetese dhe sjell rezultate të shpejta. E ecura është […]