Suplemente

Sa Vitaminë C na Duhet Realisht në Ditë

Sa Vitaminë C na Duhet Realisht në Ditë

Për vite e shekuj popullsitë janë edukuar të konsumojnë suplemente për të marrë vitaminat e nevojshme për shëndet të mirë. Por nuk është e nevojshme të marrim një suplement ditor me vitaminë C, kur në fakt shumë mirë mund ta plotësojmë atë nga ushqimi. Studiuesit […]

Vitaminat që i Duhen Çdo Femre Pavarësisht Moshës

Vitaminat që i Duhen Çdo Femre Pavarësisht Moshës

Nuk ka rëndësi se në çfarë moshe jeni 20, 40 apo 70. Nëse jeni një femër ju duhen një sërë vitaminash për të përballuar sëmundje të ndryshme, lindjen e një fëmije, infeksione apo menopauzën. Më poshtë po ju listojmë vitaminat që ju duhen gjatë konsumit […]

Vitamina P, e Mirë për Zemrën, Gjakun dhe Trurin

Vitamina P, e Mirë për Zemrën, Gjakun dhe Trurin

Të gjithë e dinë shprehjen që: një mollë në ditë mban doktorin larg. Ja që thënia e mençur ndër vite është tërësisht e vërtetë. Kjo për shkak të vitaminës P, e njohur ndryshe si bioflovonoidi që ndikon në përmirësimin e funksionimit të zemrës, trurit dhe […]

Roli i Magnezit në Organizëm dhe Ushqimet që e Përmbajnë atë

Roli i Magnezit në Organizëm dhe Ushqimet që e Përmbajnë atë

Magnezi luan një rol kyç në metabolizëm dhe nivelet e ulëta të tij lidhen me një sërë sëmundjesh, nga Alzaimeri tek diabeti apo sëmundjet e zemrës. Fatmirësisht nëse vuani nga mungesa e magnezit, ka shumë mënyra se si ta plotësoni atë natyralisht. Më poshtë po […]

Testi i vitaminës që mund t’ju shpëtojë jetën

Testi i vitaminës që mund t’ju shpëtojë jetën

Ka një arsye, pak të njohur, se pse mund të sëmureni shpesh apo të jeni preh e infeksioneve të ndryshme brenda një periudhë të shkurtër kohore. Një nga arsyet kryesore për një imunitet të dobësuar është mungesa e vitaminës D. Rreth 90% e popullsisë në Botë […]

Probiotikët, zgjedhja e duhur për imunitet të lartë

Probiotikët, zgjedhja e duhur për imunitet të lartë

Probiotikët nuk janë bërë ende pjesë e rutinës së përditshme ditore, sidomos në Shqipëri, por marrja e tyre është e domosdoshme. Të njohura ndryshe si bakteret e mira të zorrëve, ato gjenden kollaj në turshi të ndryshme, kos, kefir etj. Por jo gjithnjë mund të […]