Erëza

4 Çajrat që Rrisin Imunitetin

4 Çajrat që Rrisin Imunitetin

Çajrat nuk ju lenë asnjë herë në baltë kur bëhet fjalë për imunitetin. Ndaj mos u kurseni në konsumin ditor të tyre. Por cilët janë më të mirët për tu konsumuar në këtë periudhë? Sigurisht në vend të parë qëndron: Çaji jeshil Jo më kot […]

Bima që Trajton Dhjetëra Sëmundje

Bima që Trajton Dhjetëra Sëmundje

Imagjinoni një ushqim të vetëm që ju siguron pothuaj të gjithë nutrientët që ju duhen. Bëhet fjalë për spirulinën. Së fundmi po konsiderohet si bima më e ushqyeshme në botë për vetitë e saj çudibërëse në forcimin e sistemit imunitar, reduktimin e alergjive stinore, uljen […]

Hiqni Dorë nga Sheqeri dhe ju Prezantojmë ‘Stevian’

Hiqni Dorë nga Sheqeri dhe ju Prezantojmë ‘Stevian’

Të konsumosh sheqer pa menduar aspak për pasojat që sjell në shëndet. Këtë mundëson ‘Stevia’ bima e ëmbël e cila zëvendëson sheqerin e bardhë në mënyrën më të mirë të mundshme. Ekstrakti i kësaj bime është 200 herë më i ëmbël se sheqeri dhe dëmet […]

Një Çaj me Xhinxher për të Kuruar Migrenën

Një Çaj me Xhinxher për të Kuruar Migrenën

Të gjithë ata që vuajnë nga mimgrena e kanë të vështrirë t’i besojnë lehtësimin e dhembjeve të kokës një produkti bimor e për më tepër që kërkon kohë dhe përdorim të gjatë që të japë efekt. Po nëse do ju thonim se konsumimi i një […]

Përfitimet e Piperit të Zi, Si ta Përdorim atë

Përfitimet e Piperit të Zi, Si ta Përdorim atë

Ndoshta ju nuk jeni dijeni se sa shumë përfitime ka një erëz që gjendet në kuzhinën tuaj. Bëhet fjalë për piperin e zi, një erëz e përdorur në lashtësi për të marr veten nga sëmundjet. Shkencëtarët po i japin çdo ditë e më shumë rëndësi […]

Shafrani, Erëza e Shtrenjtë që duhet Patjetër ta Provoni

Shafrani, Erëza e Shtrenjtë që duhet Patjetër ta Provoni

Shafrani është një prej erëzave më me vlera dhe më e kushtueshme në botë. Po pse duhet patjetër ta provoni dhe ta bëni pjesë të dietës tuaj? Po ju rendisim disa nga përfitimet e konsumimit të saj, por edhe receta se si mund ta përdorni. […]